tel   (+45) 2398 8200

logo

gletsjertur solheimajokull

kort solheimajokull  Sólheimajökull       3 ca. 2,5 - 3 timer

Gletsjer ExperiEnce - Gletsjervandretur på Sólheimajökull


Tilføj noget eventyr til din Islandtur og oplev en fantastisk kravlende gletsjer - Oplev Sólheimajökull

Turen tilbydes hele året rundt

  • Vurderet sværdhedsgrad:  svaerdighedsgrad nem  Nem
  • Varighed: Cirka 2,5 - 3 timer. ca 1,5 timer på isen.
  • Mød os på stedet: Sólheimajökull Parkeringsplads. Fra Reykjavik approx. 164 km / 101 mi. GPS 63°31’00.48″N, 19°22’00.12W(WGS84)
  • Inkluderet: Guidede gletsjer vandretur på Sólheimajökull gletsjer med en certificeret gletsjer guide og specialiseret gletsjer gear
  • Tøj: varmt udendørs tøj, regntøj, hue og handsker. Gode vandresko er anbefalet.
  • Minimum alder: 8 år

Gletsjervandretur i Island, et eventyr ulig andre

Turen starter med en introduktion til udstyret og de sikkerhedsspørgsmål der måtte være i forbindelse med udforskning af en gletsjer. Dernæst skal vi på en kort gåtur tværs over de kulsorte vulkaniske asker og sand mod Sólheimajökull, som er den gletsjertunge vi skal gå på. Som i går gennem denne dal, som for få år siden var fyldt af gletsjeren, vilj eres erfarne guide fortælle jer om hvordan gletsjeren, i et faretruende tempo, er blevet betragteligt mindre, og stadig bliver mindre. Når vi når til kanten af gletsjeren, fastspænder vi vores steigeisen, og følger efter guiden hvor i vil opleve dette naturvidunder af en anden verden, en robust, rå og evigt skiftende hub af ældgammel frossen vand.

Gletsjervandreturen er et eventyr ulig andre, og med den stigende globale opvarmning, er denne populære aktivitet kun mulig i få dele af verden. I vil opleve hvordan de forskellige elementer former og påvirker gletsjeren, og er med til at skabe hypnotiserende labyrinter af is kamme og dybe v-formede gletsjerspalter på kryds og tværs over isoverfladen. Ej for at forglemme de store jordfaldshuller, som også bliver kaldt "moulins", som nogle gange har boret sin vej gennem gletsjeren, og derved skaber små vandfalde og vandløb af smeltevand. Gletsjeren indeholder også aske fra tidligere tiders vulkanudbrud, og hvis du er heldig kan det være du kan finde aske helt tilbage fra udbrudet ved Eyjafjalljökull tilbage fra 2010.

Tilføj noget eventyr til din Islandtur og oplev en fantastisk kravlende gletsjer, før det bliver utilgængeligt. Denne tur tilbydes også med transport fra Reykjavik, >> Se Gletsjer Experiance fra Reykjavik

Se Billeder fra Gletsjertur Sólheimajökull

gletsjertur-solheimajokull1
gletsjertur-solheimajokull2
gletsjertur-solheimajokull3
gletsjertur-solheimajokull4
gletsjertur-solheimajokull5
gletsjertur-solheimajokull6
gletsjertur-solheimajokull7
gletsjertur-solheimajokull8
gletsjertur-solheimajokull9
gletsjertur-solheimajokull0

 

Se Alle ture i Katogorierne Isgrotter / Gletsjerture

 

 

logo

DIBS - Payments made easy