tel   (+45) 2398 8200

logo

vatnshellir1270

kort snaefellsnes  Snæfellsnes    

Vatnshellir Grotte Tur


Første skridt mod en rejse til jordens indre

Turen tilbydes hele året rundt

  • Vurderet sværdhedsgrad:  svaerdighedsgrad nem  Nem
  • Varighed: Cirka 45 min.
    Fra d. 15 maj til 30 september er der ture hver time fra klokken 10-18.
    Fra d. 1 oktober til 14 maj er der ture hver time fra klokken 11-15.
  • Mødested: Vej 574, 356 Snæfellsbær. Gps: 64.747823, -23.818100. Mød venligst op 10 minutter før din tur starter for at tjekke ind.
  • Inkluderet: Vi forsyner dig med hjelm og lommelygte, pandelamper er forbudte i grotterne.
  • Tøj: Varmt tøj, Gode sko til ujævne overflader. Handsker (anbefalet)
  • Minimum alder: 5 år

Sjov, nem og lærerig tur til en 8000 år gammel lava tunnel!

Generelt
Det er her, vi stammer fra… området omkring hele gletsjeren indeholder hundrede af lava tunneller, som gør hele området meget interessant og unikt for alle, specielt hvis du interesserer dig for grotter og grotte vandringer. Vores historie starter for nogle år siden, dengang vi startede vores guidede grotte ture i Vatnshellir. Vi er de eneste rejsearrangører der har en tilladelse til at guide dig ind i Vatnshellir, som nu er nok den mest besøgte grotte i Island. Vatnshellir blev faktisk lukket ned af nationalparken nogle år tilbage på grund af frednings årsager. Den er dog blevet åbnet igen, men kun i forbindelse med guidede ture fra os, med godkendte guider fra nationalparken.

Grotten
Selve grotten er en omkring 8000 år gammel lava tunnel skabt af et vulkanudbrud fra et nærliggende krater fra Purkhólar krater familien. Da lavaen farede af sted ned af bjerget i en lavaflod, begyndte overfladen at køle ned og skabe en skorpe over lavafloden. Da udbruddet stoppede, forsætte lavafloden under lavaskorpen med at løbe, som til sidst efterlod en tom tunnel.
Turen
Vi tilbyder en 45 minutters guidet tur til Vatnshellir grotterne. Det er en af de mest let tilgængelige grotter i Island, men du skal stadig være i nogenlunde god form til at deltage. Præcist hvor god form, er lidt svært at definere, men hvis du kan gå op ad en 2-3 etages bygning uden at stoppe og hvis du ikke har nogle problemer med at gå på ujævne overflader, så burde turen ikke være den store udfordring.
Du skal at klæde dig godt på med varmt tøj til grotte turen, da temperaturen kun lige er over frysepunktet hele året. Vandresko er anbefalet men gode kondisko kan godt gå an. Vi tillader ikke højhælede sko, sandaler, eller fladbundede sko på denne tur. Det anbefales at du har handsker med for din sikkerhed og komfort. Hvis du falder, så kan handskerne beskytte dine hænder fra de knivskarpe lava sten.

 

Se billeder fra Vatnshellir Grotte Tur

Vatnshellir Grotte tur
Vatnshellir Grotte tur
Vatnshellir Grotte tur
Vatnshellir Grotte tur
Vatnshellir Grotte tur
Vatnshellir Grotte tur
Vatnshellir Grotte tur
Vatnshellir Grotte tur
Vatnshellir Grotte tur
Vatnshellir Grotte tur

 

Se Alle ture i Katogorien

 

 

logo

DIBS - Payments made easy