Skip to main content

EN US | EN GBDE | ES | SE | DK

Vulkan ture

Island er et vulkansk aktivt land!
Vulkanture Island

Vulkanture - Vulkanudbrud på Island

Bestil en vulkan tur på Island her

På Reykjanes halvøen startede der et vulkanudbrud i marts 2021 og har været ”on & off” flere gange siden. Vulkaneksperter forudser, at dette vil fortsætte i flere år endnu. Island Aktiviteter tilbyder helikopterture for at se området. Vær opmærksom på, når vulkanen er aktiv, bliver pladserne meget hurtigt udsolgt.

Vulkanen er på Reykjanes-halvøen, nær hovedstaden Reykjavik. Det er en magisk og dramatisk oplevelse at se et vulkanudbrud.

Oplev et vulkanudbrud på Island.
Island er et ekstremt vulkansk aktivt land, ofte kaldet landet af ild og is og af god grund. Der er typisk et vulkanudbrud af en eller anden art i Island hvert andet år. Selvom der er mange udbrud på Island, er det ikke altid muligt at komme i nærheden af ​​et.

Udbruddene er meget ofte højt oppe i det barske højland, hvor det kan være svært at komme til. Udbruddene kan endda være under en enorm gletsjer. I marts 2021 startede et smukt vulkanudbrud i Geldingadalir på Reykjanes-halvøen, meget tæt på hovedstaden Reykjavik (kun 30 km, 18,6 mi). Udbruddet i Geldingadalir stoppede i december 2021, men vulkanen sov ikke længe denne gang, den startede igen tæt ved Merardalir ved Fagradalsfjall bjerget den 3. august 2022, og siden har der været udbrud i området "on and off". Vulkanudbruddene på Reykjanes halvøen har været fredelige lava udbrud, der strømmer langsomt ind i en bred lavaflod og er ofte den perfekte type udbrud for folk at se og komme tæt på. Vi omtaler denne slags vulkanudbrud som et turistudbrud.

Island-Aktiviteter tilbyder ture med en guide for at se aktive (når der er en aktiv vulkan i landet) og inaktive vulkaner, hvor alle sikkerhedsprocedurer følges. Dette er en "once-in-a-lifetime" oplevelse, ingen bør være foruden når man rejser til Island. Vi tilbyder både vandreture og helikopterture til udbrudssteder og lava felter.

Island har mange storslåede lava grotter og brede lavamarker

Vi tilbyder også mange andre ture, hvor du kan se moder naturs ekstreme kræfter. Bestil for eksempel ture til at besøge enorme lava grotter, der er blevet skabt i tidligere vulkanudbrud for tusinder af år siden. Det er forbløffende at se, hvordan landskabet ændrer sig efter hvert udbrud og efterlader enorme lavamarker og lavagrotter.


Se vores vulkanture på kortet!

Kunne du være interesseret i noget andet?

Isgrotter

Magiske Isgrotter

Isgrotterne på Island er helt unikke, og skal opleves på en rejse til Island. På Island er der flere naturlige krystal-isgrotter, både på Langjökull og Vatnajökull gletsjerne. Vi anbefaler også at tage forbi den kæmpestore menneske-lavede is-tunnel (into the glacier) på Langjökull gletsjeren – det er oplevelse du sent vil glemme

 

Betal i danske kroner gennem
et sikkerT dansk kortsystem by NETS

 

DIBS - Payments made easy