Skip to main content

EN US | EN GBDE | ES | SE | DK

Katla Vulkan Isgrotte

Udforsk denne vidunderlige isgrotte i syd Island

Katla Vulkan Isgrotte Island

 • Nem I 3t I Syd Island

 • Tilgængelighed: Året rundt

 • Varighed: 3 timer, 11 timer med transport fra Reykjavik

 • Vurderet sværhedsgrad: Nem

 • Mødested: Parkeringspladsen foran “Ice Cafe Bistro / Restaurant i Vik

 • Afhentningstid: ca. 0,5 time før turstart, fra Reykjavik

 • Tøj: Varmt tøj og godt fodtøj.

 • Aldersgrænse:  6 år

 • Inkluderet: Besøg i en naturlige isgrotte/r. Engelsk talende isgrotte guide, Superjeep tur, alt nødvendigt gletsjer sikkerhedsudstyr, stegjerne. Mega flot udsigt.

 • Bemærk: Bestil denne tur i god tid, gruppestørrelse max 14 personer, så den bliver hurtigt udsolgt.


Katla Ice Cave, Isgrotten under vulkanen er en fantastisk isgrotte i det sydlige Island.

Leder du efter noget uden for det typiske turistspor?
Så er dette turen for dig!
Det er tid til at hoppe i en Super Jeep, spænde dine stegjerne på og komme med ind i gletsjeren for at opleve denne flotte naturlige isgrotte i det sydlige Island.Forbered dig på filmlignende landskaber og spændende seværdigheder som ikke kan samlingens med noget andet. Vi kommer til at vandre over en del af Myrdalsjokull-gletsjeren og derefter besøger vi den fantastiske blå- og sorte isgrotte i Kötlujökull-gletsjeren på Katla-bjerget.Moder Natur har virkelig overgået sig selv med denne isgrotte! 

Denne tur tilbydes enten som ”mød os på stedet” eller med en afhentning fra Reykjavik. Se venligst forskellige bookingmaskiner. 

Mýrdalsjökull-gletsjeren er en af de mest kendte gletsjere på Island, hvor Kötlujökull-gletsjer er en del af den. Kötlujökull geltsjer er opkaldt efter den robuste islandske vulkan Katla, som er dækket af gletsjeren. Den enorme ismasse er langsomt kravlet ned fra vulkanbjerget og skabt nogle af Islands mest imponerende naturlige isgrotter. På denne spændende Super Jeep-tur vil du komme til at udforske vidunderne ved dette fantastiske naturfænomen. Du vil se hvorfor det er så flot, så snart du træder ind! Inden vi kører af sted i superjeepen, vil det være et kort stop ved en tankstation, hvor man kan købe lidt snacks eller drinks til at have med på turen. Vi fortsætter på en vej der ligner et ingenmandsland. Fantastiske gletsjere og bjerge vil omgive os undervejs.

Superjeepen har ingen problemer med at tage på den barske og ujævne vej, men køreturen i superjeepen er meget spændende og en stor del af hele oplevelsen.

Vi stopper nær rødderne af Kötlujökull-gletsjeren, og nyder udsigten, der møder os, … den er nærmest overjordisk.

Derefter tager vi vores stegjern og hjelme på og tager en kort gåtur til isgrotten. Vi bliver måske nødt til at klatre et par trin på stiger til hulens indgang. Da den naturlige isgrotte konstant ændrer sig, kan forholdene variere på hver tur. Klatringen er dog slet ikke udfordrende, og enhver i en gennemsnitlig fysisk tilstand bør være i stand til at bestige disse trin. Det ser måske eventyrligt ud i starten, men det er slet ikke krævende!  Denne Isgrotte er en af Islands flotteste! Smukke lag af forskelligfarvet is og vulkansk aske folder sig ud fra isen, når vi kommer tættere på isgrotten kan vi se imponerende striber i gletsjeren. Din guide vil fortælle dig alt om gletsjerens historie, isgrotten og området omkring den, hvilket gør turen lærerig og spændende på én gang.

Når vi er tilbage ude fra gletsjeren, vil vi gå rundt og se, om der er adgang til nogle mindre ishuler, inden vi vender tilbage til vores superjeep. Køreturen tilbage til Vik er fantastisk, og om vinteren vil solen begynde at sidde bag bjergene og skabe en magisk vintersolnedgang. Sørg for at medbringe dit kamera og husk varmt tøj! 

For dem, der vælger afhentning tur-retur fra Reykjavik:
Hvis dagslyset tillader os (fra den 1. februar til den 15. november), vil vi svinge forbi nogle majestætiske vandfald. Vi stopper ved det uhyggelige vandfald i Skógafoss, inspirationen til snesevis af folklorehistorier i det smukke Skógar-område. Vi anbefaler at vandre op på højre side af vandfaldet for at se troldens ansigt, der stirrer på vandfaldet i al evighed efter at have glemt tiden og forvandlet til sten og beundret Skógafoss. Vi stopper også (hele året rundt) ved det fantastiske Seljalandsfoss-vandfald, det er det kendte vandfald du kan gå bagved. Seljalandsfoss ligger ved Seljalandsfloden, som løber ned fra den berømte vulkan, Eyjafjallajökull! Bemærk venligst: På grund af begrænsede dagslysperioder kan vi ikke stoppe ved Skógafoss om vinteren (fra den 16. november til den 31. januar). Først fra den 1. februar til den 15. november stopper vi ved begge vandfald på denne tur.  

Mød-på-stedet-turen (fra Vík) inkluderer ingen andre stop, men kun isgrotten. Varmt tøj er absolut nødvendigt! Medbring venligst varmt og vandtæt tøj, varm hovedbeklædning, handsker og robuste sko, da der ikke er mulighed for at leje noget tøj til denne tur. 

Vi ankommer tilbage til Reykjavik omkring klokken 20.00.

Se billeder fra Katla Vulkan Isgrotte


Book turen fra Vík:

(mød os på stedet)

Book turen med pick-up fra Reykjavik:

 

Betal i danske kroner gennem
et sikkerT dansk kortsystem by NETS

 

DIBS - Payments made easy

Find placeringen på kortet!

 • Mødested:
  Parkeringspladsen foran “Ice Cafe Bistro / Restaurant i Vik

 • Pick-up:
  ca. 0,5 time før turstart, fra Reykjavik

Se flere ture


Into the Glacier – Den klassiske tur
Krystal Isgrotte
Katla Vulkan Isgrotte
Into the Glacier – Dagstur
Into the Glacier & Snescooter
Krystal Isgrotte & Snescooter

  Find flere aktiviteter

  BEMÆRK VENLIGST På Island kan vejret svinge meget og turene kan derfor variere en smule, afhængigt af vejret. Island Aktiviteter og vores tur-operatører har fuld ret til at ændre ruten/rejseplanen eller annullere turen helt, med din sikkerhed for øje. Hvis vi bliver nødt til at aflyse din tur, vil du naturligvis blive refunderet. Ved booking af aktivitet, bekræfter du, at du accepterer vores vilkår.