Skip to main content

EN US | EN GBDE | ES | SE | DK

Laugavegur Vandretur - 5 dage

Oplev den klassiske Laugavegur Trek, inkl. Sydkyst & gletsjervandretur

Laugarvegur - 5 Dages Laugavegur vandrerute, Sydkyst & gletsjervandretur

  • Højland


  • Tilgængelighed: 01.06 – 15.09

  • Varighed: 5 dage (4-8 timer per dag, total ca. 62 km

  • Vurderet sværhedsgrad: : Mere svær

  • Afhentningstid:: BSI bus terminal kl: 6:30 am

  • Tøj: Varmt tøj (vandtæt tøj) og godt fodtøj (til vandreture)

  • Aldersgrænse: 14 år

  • Inkluderet: Transport, 5 dages vandretur med professional guides, 4 nætter i bjerghytter. Fuld kost på turen, guidet gletsjervandring m. en certificeret gletsjerguide. Sydkysttur. Turen er guidet på engelsk.

  • OBS: Vandring fra hytte til hytte med transport til bagagen inkluderet. Medbring egen sovepose eller lej en hos os


Oplev det magiske og forskelligartet landskab på denne 5 dages vandreferie, Laugavegur Island

Islands mest berømte vandreferie fra Landmannalaugar til Þórsmörk lever op til de storslåede forventninger. Det magiske og forskelligartet landskab kombineret med de lange og lyse islandske sommerdage, vil uden tvivl fange det naturelskende hjerte. Vi afslutter dette spektakulære eventyr med en festlig omgang grillmad på den sidste aften i Þórsmörk.

Rygterne er sande! Vandring i det sydlige højland fra det geotermiske hotspot i Landmannalaugar til det frodige grønne landskab i Þórsmörk dal, er meget mere betagende, når man ser det med egne øjne. Du vil vandre igennem den livlige natur med sine gule kryolitbjerge, over ørkenen med det sorte sand og forbi majestætiske fjeldkløfter på denne storslåede rejse. Det er ikke tilfældigt, at denne vandretur er den mest eftertragtede blandt de lokale og andre rejsende fra alle steder i verdenen.

Dag 1: Reykjavik – Landmannalaugar

Vores eventyr begynder tidligt, med at du/i bliver hentet på et af vores pick-up lokationer i Reykjavik (kan tage op til 30 minutter afhængigt af din lokation). Derfra vil vi tage en 3-4 køretur til Landmannalaugar, på vejen vil der være masser af smuk natur at nyde synet af, blandt andet bliver der kørt forbi den verdenskendte Hekla, en af Islands mest aktive vulkaner.

Ved ankomst til Landmannalaugar vil vi befinde os i et storslået geotermisk vidunderland, hvis farverige rhyolitbjerge er blevet berømte over hele verden. Vores første stop vil være Laugahraun-lavafeltet, hvis mosdækkede klipper blev skabt af et massivt vulkanudbrud af Brennisteinsalda-vulkanen i 1477. Så vil vi befinde os ved foden af ​​Brennisteinsalda, hvis skråninger er blevet farvet blodrøde, ravgule , turkis og dybgrøn af vulkanens svovlaflejringer gennem århundreder. Dette gør det til et af de mest fotogene steder i hele Island og den perfekte begyndelse på vores odyssé ind i det islandske højland.

Det næste bemærkelsesværdige stop, inden vi vender tilbage til vores overnatningssted, er Vondugil-kløften. Vi vil tilbringe aftenen i afsondrede Landmannalaugar-hytter - ideelle for alle, der elsker at se på den islandske nattehimmel.

Distance: 8km
Vandre tid: 4 timer
Højde: opad
Højde ”meter”: 470 meter

Dag 2: Landmannalaugar – Søen Alftavatn

Dag to begynder med morgenmad i hytten, inden vi rejser mod Hrafntinnusker, en obsidianørken, der giver et overjordisk syn. Følg derefter de smukke Reykjafjoll-bjerge, kendt for deres sneklædte toppe og majestætiske udsigter over det omkringliggende område. Når vi har nået toppen, vil vi begynde at gå ned i Jökultungur-området, en frodig grøn dal, fyldt med klipper, der er blevet farvet forskellige nuancer af rubin og rav, af den vulkanske aktivitet, der har fundet sted gennem århundreder. Denne del af turen er virkelig speciel, med et helt unikt landskab, som besøgende helt sikkert vil nyde.

Landskabet vil begynde at ændre sig, når vi når den anden side af Jökultungur, mens vi sætter de farverige rhyolitbjerge bag os og går ind i et område med mørkere palagonitbjerge. De højere bjerge har toppe belagt med sne, hvilket betyder, at vi går gennem et sted med spektakulær naturskønhed.

Derefter begynder vi at bestige Jökultungur-bjerget og følger bjergstien til toppen. På toppen vil vi blive belønnet med en betagende udsigt over det berømte Fjallabak Naturreservat, der er berømt for det store antal fugle, der opholder sig der. I det fjerne ligger den idylliske sø Alftavatn, som sikrer en majestætisk udsigt, som du helt sikkert vil nyde.
Når vi nærmer os vores overnatningssted i søen Alftavatn (svanesøen), passerer vi den frodige grønne oase, der omgiver floden Grashagakvisl, som er en skarp kontrast til det ellers mørke landskab. Derefter vil vi vade et lille vandløb, inden vi holder pause for aftenen ved den pragtfulde sø Álftavatn.

Distance: 24km
Vandre tid: 7-8 timer
Højde: opad
Højde ”meter”: 900 meter

Dag 3: Søen Alftavatn – Emstrur

Dag tre begynder, som dag to sluttede, vi skal over endnu et vandløb og begiver os dybere ind i Islands sensationelle højland. Det første stop vil være Stórasúla, en græstæppebelagt vulkan, der rejser sig over det mørke landskab, med en bred vifte af flora og fauna, der omgiver den, den perfekte illustration af, hvor rig vulkansk jord er.

Vi vil derefter bevæge os ind i den kulsorte ørken Mælifellssandur: et dystert landskab, der er totalt overjordisk. Det sorte sand krydses af en lang række isnende blå gletsjerstrømme, der står i kontrast til det mørke sand. I dets centrum er bjerget Mælifell, der rejser sig som et grønt tårn ud af det sorte og gør det til et af de mest smukke steder, du nogensinde vil se.

Derfra vil vi nærme os Emstrur, en smal grøn dal, hvor der bugner af frodig vegetation og hele området dunker af liv, et kærkomment syn efter den sorte ørken, som vi lige har krydset. Vi tager derefter en lille afstikker, til den dybe kløft Markarfljótsgljúfur, som er blevet hugget ind i jorden af ​​den iskolde gletsjerflod, der løber igennem den. Til sidst når vi Botnar, hvor vi tilbringer aftenen i en afsondret bjerghytte.

Distance: 15km
Vandre tid: 6-7 timer
Højde: nedad
Højde ”meter”: 40 meter

Dag 4: Emstrur-Thorsmörk

Vores sidste dag i det islandske højland vil tage os til den berømte Thorsmork-dal, en herlig oase af grønt, beliggende mellem to massive gletsjere. Vi begynder med at gå tæt på den enorme Myrdalsjokull-gletsjer, der virker som et endeløst hav af uberørt hvid sne, der strækker sig langt ud i horisonten. Vi kommer forbi den unikt formede Einhyrningur (Enhjørningen), et mærkeligt bjerg, som har fået sit navn på grund af dets lighed med det legendariske væsen.

Dernæst vil vi nå den tætte birkeskov, der signalerer begyndelsen på Thorsmork, en dal, som konsekvent vurderes som et af de smukkeste steder i hele Island. Islandsk folklore mener, at den blev skabt af et mægtigt slag fra den nordiske tordenguds hammer, Thor og dalen lever mere end op til denne guddommelige skabelseshistorie.

Thorsmork er den slags sted, som ord ikke kan beskrive: en dal, omkranset af bjerge og massive gletsjere, gennemsyret af historie og folklore. Et sted, som alle bør besøge én gang, som perfekt indkapsler alt, hvad der gør Islands højland så specielt. Vi forlader det omkring kl. 21:30, og rejser til et komfortabelt landhotel som forberedelse til vores besøg på Islands berømte sydkyst, næste dag.

Distance: 15km
Vandre tid: 6-7 timer
Højde: nedad
Højde ”meter”: 300 meter

Dag 5: Sydkyst og gletsjervandring

Den sidste dag af vores rejse vil tage os til Islands ikoniske sydkyst, som begynder med en morgenbuffet på dit hotel. Derefter bliver du hentet fra dit hotel, og vi tager den naturskønne rejse til det storslåede Seljalandsfoss-vandfald, der er berømt for sin kegleformede vandstrøm, der styrter omkring 60 meter ned i en smuk dal nedenfor.

Den har en hemmelig hule skjult bag sig, så vi kan se et vandfald fra et helt andet perspektiv. Derfra tager vi til det lige så smukke Skogafoss Vandfald, hvor en bredere kaskade af vand hvælver ned i et myldrende bassin nedenfor. Der er en bugtende sti skåret ind i bjergsiden ved siden af ​​Skogafoss, som giver besøgende mulighed for at klatre til toppen og nyde en ærefrygtindgydende udsigt over hele området. På vores vej op vil vi se to fascinerende klippeformationer, som den lokale legende mener var et par trolde, der blev forvandlet til sten, da de glemmer at tage dækning, når solen stod op.

Turen slutter ved Solheimajokull-gletsjeren, en stor ismasse, der folder sig ud som en tunge fra den større Mýrdalsjökull-gletsjer. Det er især populært på grund af dets unikke topografi, hvor kratere, is og sprækker kombineres for at skabe et sublimt naturligt vidunder. Vores rejse begynder ved vores base camp ved foden af ​​gletsjeren, hvor vores ekspert gletsjerguide vil give dig alt det udstyr, du har brug for, og give dig en kort sikkerhedsbriefing.

Derefter rejser vi ud på selve den mægtige gletsjer, hvor vores guide vil lære os alt om gletsjere, og hvordan de var med til at skabe det Island, du ser i dag.

Derefter vender vi tilbage til Reykjavik, hvor vi afleverer dig ved din indkvartering eller et nærliggende autoriseret sted.

Afhentning fra Reykjavik:

Mellem 7:00 - 7:30:

  • Reykjaviks rådhus (Ráðhúsið) Vonarstræti
  • Hallgrímskirkja
  • Reykjavik campingplads

Afhentning uden for Reykjavik:

  • 8:15 - Selfoss N1 tankstation
  • 9:00 - Hella Busterminal

Bemærk at det kan tage op til 30 minutter før bussen afgår de givne steder.

15% af rejsens pris refunderes ikke.
50% af rejsens pris refunderes ved afbestilling mere end 14 dage før afrejse.
0% af rejsens pris refunderes ved afbestilling mindre end 14 dage før afrejse.

Se photos from Laugavegur Trekking 5 days


Se Video from Laugavegur Trekking 5 days


...

 

Betal i danske kroner gennem
et sikkerT dansk kortsystem by NETS

 

DIBS - Payments made easy

Find the location on the map!

  • Meeting Point:
    BSI bus terminal at 6:30 am

  • Pick-up:
    BSI bus terminal at 6:30 am. Departure is at 7:00 am

Se more tours


Landmannalaugar perlen - 3 dage
Landmannalaugar Vandretur
Thorsmork Vulkanvandretur
Stórurð Vandretur
Hornstrandir Panorama Vandretur
Hornvík Vandretur - 2 dage
Hotspring vandring & Ridning
Laugarvegur & Fimmvörduháls Vandretur - 6 dage
Laugavegur Vandretur - 5 dage
Laugavegur Vandretur - 4 dage

    Find More Activities

    BEMÆRK VENLIGST På Island kan vejret svinge meget og turene kan derfor variere en smule, afhængigt af vejret. Island Aktiviteter og vores tur-operatører har fuld ret til at ændre ruten/rejseplanen eller annullere turen helt, med din sikkerhed for øje. Hvis vi bliver nødt til at aflyse din tur, vil du naturligvis blive refunderet. Ved booking af aktivitet, bekræfter du, at du accepterer vores vilkår.