Skip to main content

EN US | EN GBDE | ES | SE | DK

Laugarvegur & Fimmvörduháls Vandretur - 6 dage

Trekking i Islands højland – 6 dage

Laugavegur – Fimmvörduháls Vandrerute  

 • Højland


 • Tilgængelighed: 01.06 – 31.08

 • Varighed: 6 dage (4-8 timer per dag, total 84 km)

 • Vurderet sværhedsgrad: Krævende

 • Afhentningstid: Tidlig morgen fra Reykjavik, se detaljer nedenfor

 • Aldersgrænse: 14 år

 • Inkluderet: Transport, 6 dages vandretur med professional guides, 5 nætter i bjerghytter inkl. sovepose. Fuld kost på turen. Turen er guidet på engelsk.

 • Bemærk: Medbring egen sovepose eller lej en hos os. En vandring fra hytte til hytte. Baggage som bliver transporteret mellem overnatningsstede


Laugarvegur - Fimmvörduháls vandresti - 6 dages vandretur i Island i den storslående natur

Den oldgamle Fimmvörðuháls vandresti har fået titlen som en af de bedste vandreture i verden af National Geographic

Udforsk formationer fra nylig vulkansk aktivitet, lavamarker og Þórs frodige og grønne dal (Þórsmörk) på denne 6 dages vandretur i den storslående islandske natur. Måske får du et glimt af et mytologisk væsen på vejen.

Denne vandretur over Fimmvörðuháls er, sammen med Laugavegur trek, en af de mest kendte vandreture i Island. På denne populære rute kan man se hvordan den første fase af udbruddet i Eyjafjallajökull i 2010 så ud. Siden udbruddet er Fimmvörðuháls ruten blevet et hot spot der illustrerer den spektakulære Islandske natur og geologiske egenskaber.På  ruten kommer vi ud i natur reservatet Þórsmörk, samt går vi op mellem to gletsjere og over den nylige portion af lava. Vi bevæger os forbi de to populære krater Magni og Móði før vi går ned mod lavlandet i syden. Derefter bliver vi velmødt af den mægtige vandfald Skógarfoss og den atlantiske kyst i nærheden. Den forbløffende diversitet er med til at gøre denne vandretur i Island til en af landets favoritter. Indkvartering i bjerghytter.

Dag 1: Reykjavik – Landmannalaugar

Vi rejser tidligt om morgenen fra centrum af Reykjavik for at få mest muligt ud af dagen. Køreturen til Landmannalaugar vil tage omkring 3-4 timer, først og fremmest langs sydkysten, og derefter op i højlandet, hvor vi skal tilbringe resten af ​​ugen. Rejsen er meget naturskøn og fascinerende og tager os med til det storslåede vulkanbjerg, Hekla, den mest aktive vulkan i Island. Denne vulkan, som af mange europæere i middelalderen blev sagt at være 'Porten til Helvede', er gået i udbrud hvert 10. – 15. år gennem det sidste århundrede.

Landmannalaugar er udgangspunktet for Laugavegur-stien. Vi går gennem Laugahraun lavafeltet og Vondugil canyon. Vi vil også beundre de utroligt levende farver i rhyolitbjergene, især Brennisteinsalda-bjerget. På vej tilbage til vores indkvartering for vores første nat i Landmannlaugar, vil vi se Graenagil-kløften og klatre op til Blahnukur-vulkanen, hvis tiden tillader det.

Distance: 8 km
Vandre tid: 4 timer
Højde: 470 meter

Dag 2: Landmannalaugar – Alftavatn

Efter en god søvn og en nærende morgenmad, vil vi være energiske og klar til at gå igen! Kulsort obsidianørken kaldet Hrafntinnusker, farvestrålende Reykjafjöll rhyolitbjerge og Jökultungur-området står øverst på dagsordenen i dag. Geotermisk aktivitet har forvandlet disse forrevne kløfter til brændte og nogle gange levende gule og røde farver over tid. Disse farver kontrasterer dramatisk med de bløde blege sandfarver omkring dem. Toppen af ​​Jökultungur er et vidunderligt sted at nyde udsigten over hele Fjallabak (bag bjerget) området og Álftavatn søen, hvor vi skal overnatte. Vi skal krydse en flod til fods for at komme til vores indkvartering. At vade en flod er normalt en ekstremt spændende oplevelse for oversøiske vandrere.

Distance: 24 km
Vandre tid: 7 timer
Højde: 900 meter

Dag 3: Alftavatn Lake

Efter en energigivende morgenmad er vi klar til at tage afsted igen! Vi begynder med at vade over et andet vandløb, mens vi fortsætter ind på Mælifellssandur og ind i vulkanlandet. Vi passerer vulkanerne Stórasúla og Hattafell på vores vej til Emstrur, hvorfra vi i klar sigt vil få en enestående udsigt over Eyjafjallajökull og Mýrdalsjökull vulkanbjerggletsjerne. På vores vej til Botnar, en grøn oase midt i en sort sandørken, vil vi se Markarfljótsgljúfur, en fantastisk 200 m dyb kløft dannet af en gletsjerflod. Vi vil overnatte i dette område.

Distance: 15 km
Vandre tid: 6-7 timer
Højde: 40 meter

Dag 4: Emstrur – Thorsmork Valley

Efter en god morgenmad forlader vi Emstrur og vandrer til Þórsmörk. Når vi går gennem Almenningar-kløften ved Mount Einhyrningur (Enhjørningsbjerget), vil vi stadig have en fantastisk udsigt over gletsjerne, mens vi går videre mod Þórsmörk. Efterhånden som vi kommer tættere på landskabet og naturens forandring, dukker et par træer op hist og her, som sætter tonen for den karakteristiske tætte birkeskov, som Þórsmörk er berømt for. Vores indkvartering vil være et ganske enkelt storslået sted at tilbringe en nat, under gletsjerne Eyjafjallajökull og Mýrdalsjökull. Du kan nu fejre din færdiggørelse af den verdensberømte Laugavegur-sti!

Distance: 15 km
Vandre tid: 6-7 timer
Højde: 300 meter

Dag 5: Vandring til Magni og Modi Vulkanerne, Fimmvorduhals

Fimmvörðuháls er det storslåede høje bjergpas mellem Mýrdalajökull og Eyjafjallajökull – den berygtede vulkan, der gik i udbrud i 2010. I dag skal du besøge de to nye vulkankratere, Magni og Móði, der blev dannet ved det første udbrud i 2010. Magni og Móði er opkaldt efter sønner af Þór (Thor), den nordiske gud, deres navne betyder "stærk" og "modig".

Landskabet ved Fimmvörðuháls er fantastisk og betagende. Den nye lava fokuserer på den måde, Island stadig bliver dannet af vulkansk aktivitet.

Vi vil tilbringe en sidste nat blandt de andre verdensberømte udsigter over Þórsmork. Din færdiggørelse af stierne Laugavegur og Fimmvorðuháls vil blive fejret på traditionel islandsk måde med en lækker grillet lammemiddag.

Distance: 16 km
Vandre tid: 7-8 timer
Højde: 800 meter                   

Dag 6: Thorsmork Valley – Reykjavik

Vi vil bruge den sidste dag på at udforske Þórsmörk og det omkringliggende område. En vandretur op på Mount Útigönguhöfði vil give enestående udsigt over dalen og gletsjerne. For dem, der ikke er til en seriøs vandretur, kan en gåtur til Húsadalur være en mulighed, eller bare slappe af omkring Langidalur, før de vender tilbage til Reykjavík. På vores vej til byen kan du skimte Seljalandsfoss-vandfaldet, en af ​​de mest populære turistattraktioner i Island. Vi vender tilbage til Reykjavik tidligt på aftenen omkring kl. 18.30.

Distance: 6 km
Vandre tid: 3 timer
Højde: 800 meter

Hvad skal man medbringe:

 • Skiundertøj (top og bund)
 • Uld eller fleece trøjer
 • Vandrebukser
 • Vandtætte og åndbare bukser og jakke
 • Uld/fleece hue
 • Mindst et par handsker
 • 2 til 3 par tykke sokker
 • Vandtætte vandrestøvler
 • Sovepose og rejsepude
 • Solbriller
 • Solcreme / after sun
 • Rygsæk til din bagage, der transporteres mellem
 • hytter/campingpladser
 • En lille rygsæk, 25-40 L
 • Sko til at krydse flod (gamle sneakers eller lignende)
 • Tøjlettaske og evt. medicin
 • 1-2 liters vandflaske
 • Håndklæde

Mødesteder og afhentningstid fra Reykjavik:
7:00 a.m. Tourist Information Center Reykjavik’s City Hall (Ráðhúsið) on Vonarstræti
7:15 a.m. Hallgrímskirkja kirke
7:30 a.m. Reykjavik Campsite

Mødesteder udenfor of Reykjavik:
8:35 a.m. Selfoss N1 gas station
9:15 a.m. Hella- Bus Terminal

Bemærk at det kan tage op til 30 minutter før bussen  kommer til afhentningsstederner.

Afbestillingsbetingelser for denne tur:
Et afbestillingsgebyr på 100% fratrækkes, hvis der afbestilles 15 dage eller senere før aktiviteten
Et afbestillingsgebyr på 75% fratrækkes, hvis der afbestilles 29 - 16 dage før aktiviteten
Et afbestillingsgebyr på 50% fratrækkes, hvis der afbestilles 59 - 30 dage før aktiviteten
Et afbestillingsgebyr på 15% fratrækkes, hvis der afbestilles 280 - 60 dage før aktiviteten

Se billeder fra Laugavegur & Fimmvörðuháls Trekking


 

Betal i danske kroner gennem
et sikkerT dansk kortsystem by NETS

 

DIBS - Payments made easy

Find placeringen på kortet!

 • Mødested:
  BSI bus centralen at 6:30 am

 • Pick-up:
  Tidlig morgen fra Reykjavik, se detaljer

Se flere ture


Landmannalaugar perlen - 3 dage
Landmannalaugar Vandretur
Thorsmork Vulkanvandretur
Stórurð Vandretur
Hornstrandir Panorama Vandretur
Hornvík Vandretur - 2 dage
Hotspring vandring & Ridning
Laugarvegur & Fimmvörduháls Vandretur - 6 dage
Laugavegur Vandretur - 5 dage
Laugavegur Vandretur - 4 dage

  Find flere aktiviteter

  BEMÆRK VENLIGST På Island kan vejret svinge meget og turene kan derfor variere en smule, afhængigt af vejret. Island Aktiviteter og vores tur-operatører har fuld ret til at ændre ruten/rejseplanen eller annullere turen helt, med din sikkerhed for øje. Hvis vi bliver nødt til at aflyse din tur, vil du naturligvis blive refunderet. Ved booking af aktivitet, bekræfter du, at du accepterer vores vilkår.